top of page

Ботулинов токсин в горна трета на лицето

С времето по лицето се формират бръчки поради многократното използване на лицевите мускули и загубата на еластичност на кожата. Стресът и натовареното ежедневие допълнително ускоряват този процес.

 

Инжекциите против бръчки съдържат ботулинов токсин (ботокс), използван в естетичната медицина за изглаждане на нежеланите линии по лицето. Прилага се за премахване на хоризонталните бръчки по челото, "пачи крак" и бръчките между веждите.
 

Инжектирането на ботулинов токсин в съответните мускули води до тяхното отпускане и заличаването на дълбоките линии по кожата. 

гневна бръчка

Гневна бръчка

Гневните бръчки са вертикални линии, които се формират в областта на междувеждието.

Коригират се с ботокс Диспорт на Ипсен (Франция).

Изглаждане на гневна бръчка с ботулинов токсин.

"Пачи крак"

Бръчките тип "пачи крак" се формират около външния ъгъл на окото и са най-видими, когато се усмихваме. Корекцията с ботокс придава младежки вид на лицето.

корекция на пачи крак с ботокс

Бръчки по челото

Хоризонтални бръчки по челото се формират при повдигане на веждите или при учудване. С времето стават по-дълбоки поради загубата на еластичност на кожата.

изглаждане на хоризонтални бръчки по челото с ботокс

"Bunny lines"

"Бъни лайнс" са диагонални бръчки, които се появяват от двете страни на носа (най-често, когато се смеем, усмихваме или набръчкваме нос). С остаряване на кожата тези линии стават по-дълбоки и изискват корекция.

корекция на "bunny lines" с ботокс

Повдигане на веждите

повдигане на веждите с ботокс за подмладяване на лицето

Повдигането на веждите може да подмлади повече едно лице и да озари погледа отколкото манипулации в други области за изглаждане на бръчките.

Възможни са процедри с ботулинов токсин и филъри в зависимост от типа остаряване и структурата на тъканите.

пачи крак
чело
бъни лайнс
вежди
bottom of page