top of page

Крие ли се красотата в устните?

Ако обмисляте разкрасяваща пластична интервенция, проучете за мнението на специалистите и се доверете на тях, вместо на пъстрите мнения в интернет.


Проучване в специализираното издание „JAMА Лицева пластична хирургия” предлага обоснован отговор за това каква е връзката между формата и големината на устните, от една страна, и привлекателността на женското лице от друга. Много жени мечтаят за устни като на холивудската звезда Анджелина Джоли, но тази „референция“ не винаги работи. Дали нейната хубост е по мярка за всеки?

Проучването на "JAMА" се основава на дигитално изградени снимки на 20 жени, възприемани като красавици. Следва експеримент с промяна на обема на устните – по-тънки или по-плътни. Резултатите са подложени на гласуване от група от 130 души. Те се изразили мнението си дали лицата на снимките са красиви.


По подобен сценарий се изследва ефектът от различното съотношение между горна и долна устна. Тук групата от респонденти достига 408 души.


Какви са изводите направени от изследването: най-привлекателното лице има долна устна, двойно по-голяма от горната. А размерът на устните възлиза на около 9,6 процента от цялата площ на долната третина на лицето, или това са примери С и Н от следните снимки:


Целта на проучването е да въоръжи пластичните хирурзи с обективни измерители на женската красота, което ще гарантира и по-голяма удовлетвореност на пациента от крайния резултат. В свое по-ранно проучване същите автори твърдят, че оценката на респондентите съвпада с мнението на хората, които са си правили пластична операция


В крайна сметка съобразяването с общественото мнение е непрепоръчително, когато се отнася до естетични промени върху вашето собствено тяло.Всяка дама трябва да избере това, което се отнася до нейното разбиране за красота.Ние от Есте Дизайн препоръчваме за всяка пластична интервенция, която обмисляте да предприемете, консултация със сертифициран специалист.И не забравяйте, че красотата се крие в премереността,а красивите устни са част от това.





0 коментара
bottom of page